Recomand magazinul de suveniruri românești de la Big Gara de Sud

Acum câteva săptămâni, fiind în căutare de un cadou care să reprezinte România, am intrat întâmplător în Big. Nu mă așteptam să găsesc acolo ce am găsit…

Mergeam într-o altă țară în vacanță, gazda ne făcuse un mare serviciu, și mi s-a părut normal să nu mă duc cu mâna goală. Căutam ceva cu/despre România și, sincer, nu am crezut că pot găsi în Big. Dar… niciodată să nu spui „niciodată”!

La etajul 1, cum urci scările de la intrarea dinspre strada Veronica Micle, în capătul acestora este un magazinaș care, la prima vedere, juri că-i plin de chinezării.

Nu mică mi-a fost mirarea să văd că au produse „made in Romania” pe care le găsești, de obicei, la magazinele de suveniruri din aeroport, la niște prețuri exorbitante. Aici însă totul este la preț decent. Pe tot ce am luat, inclusiv pungă cu România, am dat până în 50 de lei.

Este adevărat, au și produse să zicem „fake”, adică ii produse industrial, la mașină, dar, să fim serioși, cine ar da 500 – 1.000 de lei pe o ie lucrată manual în Big la Gara de Sud?

În rest, erau produse minunate pentru un cadou în situația în care eram noi. Am luat magneți cu România (aveau și cu Ploiești 😊), am luat un tocător, o cănuță și un pix care avea imagini cu țara noastră. Nu, nu era nimic tradițional la acel pix, sigur era „made in China”, dar mergea minunat la cadoul pe care îl pregăteam.

Ce am mai văzut acolo și mi-a plăcut, au fost castroanele din ceramică, ceșcuțele, seturile din lut pentru servirea palincii și țoiurile de țuică.

Mi-au plăcut și ștergarele și, în general, toate suvenirurile cu România de acolo. Mi s-a părut incredibil că, în Ploiești, un oraș atât de puțin turistic, există un asemenea magazin.

Din păcate nu știu cum se numește magazinul, dar cred că, urmând indicațiile, oricine ajunge în Big îl găsește. Da, avem în Ploiești un magazin de suveniruri cu și despre România. De acum știm, de fiecare dată când avem nevoie, de unde mergem să luăm cadouri.

Recomandare făcută de Andra Ilie.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă magazinul de suveniruri de la Complexul BIG Gara de Sud pentru ca, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare