Măcelăria din Țânțăreni, locul unde intri să cumperi carne și ieși cu mâncare bună și prieteni noi

Momentele dese în care oamenii stau la coadă ca să intre în magazin confirmă că măcelăria din Țânțăreni a devenit destinație obligatorie pentru numeroși cumpărători veniți din Ploiești, Bucov, Blejoi sau de la zeci de kilometri distanță. Ce caută ei în fiecare zi? De ce bat distanțe mari pentru a veni la cumpărături într-un magazinaș slab semnalizat pe marginea centurii de Est a Ploieștiului? Devenind în timp client fidel am putut să observ care e cheia succesului: împreună cu soțiile, frații Dan și Ștefan Tănase au pus pe roate o afacere de familie în care pun multă pasiune.

De fiecare dată când intru în magazinul destul de mic, dar curat și foarte bine organizat, mă impresionează atmosfera de calm, de liniște. Indiferent cât de mulți clienți așteaptă, cât de complicate sunt comenzile sau cu ce glicemie intri 😊, cele două doamne, Mariana și Nicoleta, reușesc să transmită această stare de zen.

Dispărând presiunea, te poți concentra liniștit pe cumpărături și constanți că ai de unde alege, deși vitrina pare mică. Porc, oaie sau vită, indiferent ce vrei să cumperi, toate sunt incredibil de proaspete și de bine prelucrate.

Cărnii proaspete i se adaugă ceea ce eu cred că este punctul forte al măcelăriei: produsele marinate sau condimentate și, în mod special, afumăturile. Mie îmi plac afumăturile, așa că vă pot recomanda fără grijă că aș greși cârnații afumați, șuncile, costițele, mușchiulețul sau mai știu eu ce. Adică tot.

Deși este mai scump, mușchiul de vită marinat după rețeta proprie – de altfel toate semi-preparatele sunt după rețetă proprie -, pregătit special pentru grătar, îți va schimba total părerea despre vita la grătar. E de neratat pentru o masă la care vrei să impresionezi pe cineva: se prepară foarte ușor, în special pe plită, nu trebuie să fii expert.

În timp, am descoperit că, pe lângă afumături, cei doi frați prepară tot felul de produse proprii: salam, mușchi de vită afumat, carne pentru hamburgeri și un de vis mușchi rulat și umplut, pentru cuptor. Toate cu acel gust specific, de ”făcut în casă”. Adică vreau să spun că dacă ai poftă de mezeluri cu alt gust decât standardul de la supermarket, n-ar fi rău să le încerci. Ar fi bine.

Chiar dacă marfa este proaspătă și de o calitate cum rar mai găsești în Ploiești și periferie, eu cred că nu doar pentru asta stau oamenii la coadă. Pentru că a devenit un punct de întâlnire, cât așteaptă la coadă, oamenii mai vorbesc despre ce a mai făcut cutare, despre Petrolul, despre Covid, despre ”ce ne fac ăștia”… etc. Socializează.

Peste asta, este suficient să-i spui lui Ștefan, care tranșează ”ceva” în cămăruța laterală, că ai face ”un gulaș”, sau lui Dan că ”nu știi ce să iei pentru o ciorbă”, și începe magia: ”Păi depinde cum le vrei… Dacă vrei mai așa, ia cutare… Dacă vrei mai altfel, încearcă asta”.

Când îți spun despre ce este mai bun pentru felul de mâncare pe care vrei să-l faci, cei doi se transformă. Îți propun rețete, îți pun ceva în plus ”pentru gust”, îți condimentează carnea în funcție de ce vrei să faci cu ea, îți recomandă rețete complementare. E vis.

Dacă ajungeți acolo, și v-aș dori asta, încercați să păreți nehotărâți, ca să vedeți transformarea. Pentru mine, acesta este marele secret al măcelăriei din Țânțăreni și pun pariu că ei habar nu au de el: intri să cumperi carne, și pleci de acolo cu mâncare bună și un sentiment că ți-ai făcut prieteni buni.

Sunt absolut convins că pasiunea pe care o pun cele două familii în ceea ce fac va duce la creșterea afacerii. Iar asta se va întâmpla pe cale naturală, poate fără chiar ca ei să-și dea seama, pentru că nouă, clienților, ne place să fim tratați ca parte a familiei.

PS: Petru cei care vor să testeze ce am povestit, măcelăria este situată în satul Țânțăreni, fix pe marginea șoselei de centură, la 50 de metri pe dreapta de la ieșirea din Bereasca spre Blejoi. Când căutați pe google sintagma ”măcelăria Țânțăreni”, este afișată prima, sub denumirea ” Carmangeria Tradițională Țânțăreni Frații Tănase”.

Recomandare făcută de Mihai Nicolae

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă să cumperi de la acest magazin și, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare