Punct Gastronomic Local „La mama Lili”: mâncare tradițională ca la bunica acasă

De curând „punctele gastronomice locale” au apărut pe harta României. Sunt multe în nordul țării, sunt câteva și în Buzău, dar, mai nou, a apărut unul și în Prahova.

Mai exact, pe Valea Doftanei, în Teșila, pe strada Brădesei, în luna februarie s-a deschis La mama Lili, un punct gastronomic local prahovean.

Cum am auzit de el, am și mers să vedem despre ce e vorba…

Bineînțeles că am urmat sfaturile de pe pagina lor de Facebook și ne-am făcut rezervare încă de marți pentru ziua de sâmbătă.

Punctul Gastronomic Local – despre concept

Ce este un punct gastronomic local? Este un loc unde te duci și mănânci, tradițional, un meniu fix, care are un preț fix. La mama Lili prețul unei mese este de 60 de lei și cuprinde un aperitiv, două feluri de mâncare, un desert și băuturi.

Nu poți să comanzi ce vrei, dintr-o listă, ca la restaurant. Cu 2-3 zile înainte, stabilesc meniul zilei și acesta se publică pe pagina de Facebook sau se află atunci când dai telefon pentru rezervare.

Aceste puncte gastronomice funcționează ca niște afaceri de familie mici dar, au reguli mai speciale. De exemplu, nu au voie să aibă angajați. Familia care l-a deschis asigură tot: bucătăria, servirea, etc.

La mama Lili – un loc unde, probabil, vom reveni des

Am ales să mergem pentru prima dată într-o zi de sâmbătă. La mama Lili funcționează doar în weekend. Am dat telefon, am făcut rezervare pentru ora 14:30 și am așteptat apoi să vedem meniul. În cazul în care nu ne-ar fi plăcut, am fi anulat rezervarea, sau am fi mutat-o pentru ziua de duminică, la alt meniu. Nu a fost cazul însă…

Aperitiv, supă de pui cu tăiței de casă, pastramă la ceaun cu mămăliguță și plăcintă de mere era în meniul de sâmbătă.

Am ajuns cu vreo jumătate de oră înainte și curtea era plină. Rezervările se fac la trei intervale: 13:00, 14:30 și 16:00.

Ne-am plimbat prin grădină și am degustat produsele tradiționale de la poartă până când s-a eliberat masa noastră.

Produsele tradiționale de la poartă

Aperitivul a constat într-un platou cu brânzeturi tradiționale, slăninuță afumată, ceapă și roșii. Supa era plină de tăiței de casă, iar pastrama de oaie, făcută la ceaun… am luat-o la pachet pentru că deja fusese prea mult. Am mai stat doar la o cafea la ibric și la o plăcintă de mere.

În timpul mesei am avut la discreție vișinată, sirop de soc și apă curată de izvor.

Toate au fost extraordinar de bune și cu acel gust autentic care demonstrează clar lipsa aditivilor.

Citește și: Restaurant online Terraverde, pentru că este „altfel” decât orice alt restaurant încercat până acum în Ploiești

Cât am stat acolo au venit oameni, fără rezervare, să întrebe dacă pot mânca. Având totul rezervat pentru ziua de sâmbătă, proprietarii, cu regret i-au refuzat. Pur și simplu nu aveau loc pentru toți.

Au vreo cinci mese afară, în curte, și două în casă. Nu știu ce vor face când va veni vremea rea. Eu sper din suflet să găsească soluții pentru că ar fi păcat ca pe perioada iernii să nu servească decât la două mese.

În timp ce ne plimbam prin grădină….

În ce ne privește, vom reveni cu siguranță La mama Lili. Recomand clar, oricui, să meargă și să încerce acest nou concept. Sfatul meu este însă de a se interesa neapărat înainte de meniu. Au fost oameni care, auzind că la felul doi este pastramă de oaie, l-au refuzat. Nu știu cum au procedat cu nota de plată.

Dacă sunteți pe Valea Doftanei, merită cu siguranță să luați un prânz La mama Lili. Noi vom repeta experiența cât de curând.

Adresa este: Teșila, strada Brădesei, iar rezervările pot fi făcute la numerele de telefon: 0729186164 sau 0736054553. De asemenea, pentru meniul actualizat, puteți consulta pagina lor de Facebook.

Recomandare făcută de Corina Matei.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă „Punct Gastronomic Local La mama Lili” pentru ca, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare