Recomand Piaţa Artizante pentru calitatea produselor și pentru show-urile care o fac… altfel

„Uite, e ceva concert miercuri după-amiază la piața aia de care tot aud în ultima vreme. Am văzut pe Facebook…”, mi-a spus soțul luni, când am ajuns acasă. „Concert într-o piață?!?! Vorbești serios? Hai că pe-asta trebuie să o văd!”, i-am răspuns, așa că programul a fost stabilit pentru miercuri seară: Mergem la Piața Artizante să vedem ce-i cu concertul ăla și apoi vedem noi cum ne mai „învârtim”. Doar e 14 februarie, nu?

Da, ideea de piață asociată cu concerte live pare puțin deplasată și, tocmai de aceea, am zis că trebuie să văd despre ce e vorba. Mai ajunsesem o singură dată la Piața Artizante, într-o dimineață, pe fugă, în drum spre altă destinație. M-am oprit atunci să iau o cafea și ceva de mâncare și am fost puțin dezamăgită. Auzisem de ea și mă așteptam la altceva, dar, la 10 dimineața, era aproape pustie. Am luat cafea și un pateu și am plecat mai departe. Nu-mi închipuiam că acolo poate avea loc un concert…

Cu totul altfel stăteau lucrurile la Artizante miercuri, la ora 17:30, la cât am ajuns noi acolo…

În primul rând m-a șocat parcarea care era aproape plină. În al doilea rând era o forfotă de nedescris, cam așa cum este, de obicei, dimineața în piețe. Și atunci mi-am dat seama că, într-adevăr, Artizante este astfel.

Atunci când majoritatea piețelor se închid, ea se deschide. La ora 17:30, după o zi de muncă, oamenii vin să se relaxeze… la piață. Ciudat, dar adevărat! N-am crezut așa ceva!

Cum am intrat, pe mijloc, la mese, erau oameni cu pahare în față și cu niște farfurii cu paste. Și așa am aflat că miercuri seară nu era doar despre un concert ci era și despre o sesiune „demo” de paste cu parmezan și, opțional, cu trufe. Hmmm…

Un show culinar pe lângă cel muzical

Am stat, bineînțeles la rând, să vedem cum sunt acele paste, pentru că modul de preparare era de-a dreptul inedit. Într-o roată mare de parmezan se turnau pastele fierbinți și erau amestecate acolo până când parmezanul topit „se lipea” la propriu de acestea. La final, înainte de a se pune în castronele de unică folosință, întrebarea era inevitabilă: „Cu trufe sau fără?”. Dacă răspunsul era afirmativ, urma o lingură de trufe tocate care dădeau savoarea finală pastelor. Un adevărat deliciu!

Lumea stătea la rând, lua paste și apoi se așeza la mese cu un pahar de vin alături, pentru că da, la Piața Artizante poți bea și vin la pahar în timp ce stai de vorbă. Pare un loc ideal de întâlnire pe seară, atât cu prietenii, cât și cu cei doar cunoscuți, sau chiar pentru o întâlnire „de afaceri”.

Noi nu am stat la masă pentru că eram curioasă să văd piața vibrantă, și să ajung și în zona concertului. Repet, când am fost în urmă cu ceva vreme, într-o dimineață, nu m-a impresionat prea tare. Mi s-a părut o piață mai curată și cam atât. Acum însă, pe seară, iluminată cald, plină de oameni care mergeau în toate direcțiile sau stăteau de vorbă, am avut impresia că este „din alt film”.

Concertul, pentru care venisem de fapt, și la care am asistat foarte puțin, suna bine… Cam tare pentru o piață, în opinia mea. „Bine că ai fițe! Cum crezi că s-ar auzi muzica asta în surdină, ha? Rock-ul se ascultă la volum maxim, de parcă n-ai ști…”, m-a apostrofat soțul. Avea și el dreptate, n-am ce zice…

concert piata artizante
Concertul pentru care venisem…

Turul Pieței Artizante

Am continuat turul pieței și, bineînțeles, că nu m-am putut abține să nu mă lipesc de un borcănel cu pastă de muguri de pin (25 de lei), natural, deși îi promisesem soțului acasă că nu intenționez „să fac piața” de Valentine s Day. 😉

Da, mi-au făcut multe cu ochiul… De la pâinea, care arăta îmbietor, la brânza cu nuci pe care am văzut-o la alt stand. M-am oprit puțin și la zona de prăjituri… dar era cam târziu pentru ele, deși arătau senzațional.

Dacă am fi mers direct acasă de la piață, sigur aș fi luat mai multe, dar… aveam un program încărcat și nu doream să mă car cu prea multe. Mi-au făcut cu ochiul specialitățile arăbești: salata tabouleh, de exemplu, la 15 lei caserola, sau dulciurile cu nuci și fistic, iar arătau senzație. „Data viitoare!”, mi-am promis. Și, cu siguranță va exista și o dată viitoare…

piata artizante
O piață curată, o piață cum ar trebui să fie toate

În ceea ce privește prețurile, da, mi s-au părut puțin mai mari decât în mod normal, dar prefer să iau mai puțin și de calitate decât mai mult din care… să ajung să arunc.

Concluziile după două vizite la Piața Artizante

Concluzia a fost că, dacă după prima vizită nu am fost impresionată deloc, a doua, probabil făcută și la ora potrivită, mi-a schimbat complet percepția despre această piață. Cu siguranță voi reveni, pentru că am văzut multe produse pe care le știu și pe care vreau să le încerc de aici, dar voi reveni într-o seară (da, ați citit bine, „într-o seară”!!), când atmosfera este vibrantă și când este o adevărată plăcere să-ți faci cumpărăturile aici.

Mi-a plăcut mult că, pe lângă produsele pe care le găsești într-o piață, găsești și altele pe care, în mod normal, nu le vezi decât la magazinele de specialitate. Dacă voi reveni la Piața Artizante? Cu siguranță da!

Piața Artizante este situată în Păulești, este imposibil să o ratezi când vii dinspre Ploiești. Este un concept cu totul nou care sper să prindă și la noi, pentru că nu are absolut nicio legătură cu piețele acelea murdare cu care suntem noi obișnuiți. O recomand ca fiind un exemplu de civilizație, bun simț și produse cu adevărat de calitate. Dacă nimeriți și în timpul unui show culinar, cu atât mai bine. Dacă nu, oricum nu vă va părea rău pentru că Piața Artizante este cu adevărat… altceva!

Recomandare făcută de Andra Ilie

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Piața Artizante pentru ca, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare