Taverna Dionysos din Ploiești, locul unde poți savura o mâncare grecească autentică

Săptămâna trecută am fost invitat la ziua unui prieten la Taverna Dionysos din Ploiești. Nu am mai fost demult aici, așa că eram curios să văd dacă și-au păstrat ”standardele”. În primul rând trebuie spus că meniul a rămas la fel de diversificat și, deși fiecare invitat a comandat altceva, nu a primit un refuz așa cum se mai întâmplă inclusiv la restaurante de fițe: ”ne pare rău, dar nu avem acest preparat” sau ”din păcate s-a terminat, puteți comanda altceva”.

Eu am comandat Kleftiko, un preparate grecesc cu carne de miel și legume la cuptor, care a fost delicios. Recunosc că nu m-am abținut și am gustat și din farfuria soției, care a preferat un piept de curcan cu sos de ciuperci, foarte gustos.

De altfel, toți cei prezenți la masa festivă am lăudat mâncarea și am transmis felicitări celor din bucătărie pentru gustul senzațional.

Porțiile sunt suficient de mari, unele preparate fiind servite în cantități chiar generoase, chiar dacă unii amatori de farfurii premiate la ”master chef”, cu care să se laude pe Instagram, ar putea strâmba din nas.

În ceea ce privește băutura, am preferat vinul casei. Acesta nu este o poșircă la carafă, așa cum se obișnuiește, ci la sticlă, din podgoria Dealu Mare, personalizată pentru restaurant, la un preț decent, puțin peste 50 de lei.

Și la dulciuri taverna stă foarte bine, chiar aveți de unde alege, iar ceea ce o să vi se aducă la masa arată identic cu pozele din meniu.

Prețurile nu sunt exagerate, aș spune că sunt în media celorlalte localuri din Ploiești, evident cu excepția fast-foodurilor, însă luați în calcul că unele preparate, în special peștele, au prețurile afișate la suta de grame.

P.S. La recomandarea chelnerului, un tip jovial care știa meserie, data viitoare voi comanda miel la cuptor 😊

Recomandare făcută de Mihai Popescu.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Taverna Dionysos din Ploiești pentru ca, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare