Recomand Produsele Tradiționale din Moieciu de Sus: sirop, dulceață și lichior 100% naturale

Sunt ani de zile de când, de fiecare dată când ajungem în Moieciu de Sus, nu luăm înainte nici sucuri, nici nimic de băut pentru adulți. Motivul este simplu… Pe strada Principală, la nr.214, după ce treci de podul peste râul Turcul, pe partea stângă, înainte de bifurcația spre Hotel Mistral, este magazinul nostru preferat de produse tradiționale: dulceață naturală, lichioruri, siropuri, miere și alte asemenea bunătăți.

Și, în aceste condiții, cum să bag în portbagaj vreo tărie sau vreun suc luate de prin vreun supermarket? Eventual doar apă minerală pentru prepararea siropurilor…

Anul acesta, mai mult decât în alți ani, abia așteptam să ajungem. În primul rând pentru că terminasem stocurile de acasă și, în al doilea rând, pentru că eram foarte curioși ce sortimente noi vom găsi.

Aproape în fiecare an, apărea câte ceva nou. Sau poate nu era nou, doar abia îl observam noi…

Acum am descoperit lichiorul de nuci verzi. Știam dulceața de nuci verzi, o încercasem, era minunată. Așa că, atunci când am descoperit că există și lichior, nici n-am stat pe gânduri dacă să-l încercăm sau nu.

În ceea ce privește cât sunt de naturale produsele, am intrat în vorbă cu doamna de acolo, când am cumpărat mai multe, și pentru acasă.

Citește și: Recomand magazinul online de bijuterii Kalini pentru că „Da! Poți dormi cu cerceii Kalini!”

„Singurul conservant pe care îl folosim este zahărul. În ceea ce privește sterilizarea borcanelor de dulceață, o facem prin metoda bain-marie. Din acest motiv țin fără probleme”, mi-a explicat doamna.

Deși ne era evident de ani de zile că sunt naturale, am vrut totuși să mă asigur. În plus, deține toate certificatele, are magazin în toată regula, nu este doar o persoană de acolo care face și mai și vinde.

Produsele nu sunt ieftine, dar nici așa scumpe, dacă faci un calcul la tot ce presupune cumpărat fructe, borcane, zahăr, muncă, etc.

O sticlă de jumătate de litru de lichior este 30 de lei. La același preț este palinca. Una de sirop concentrat este 25 de lei. Dulceața este la 20-25 de lei borcanul de 400 de grame. Și zău că merită, comparativ cu produsele pe care le găsești în magazine.

Dacă ajungeți prin Moieciu de Sus, nu ezitați să încercați produsele tradiționale de acolo. Magazinul îl găsiți ușor, pe sensul de urcare, pe strada Principală nr.214, pe partea stângă, după pod, înainte de bifurcația din sat. Nu are pagină de net, sau cel puțin eu nu am găsit. La cât de cunoscut este, și la câți oameni sunt mulțumiți de produsele de acolo, nu are nevoie, probabil, de reclamă suplimentară. 😉

Recomandare făcută de Corina Matei

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Produsele Tradiționale din Moieciu de Sus pentru ca, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare