Recomand bijuteriile realizate manual de Hobby 4 Art. Artă și energie în formă pură

Cu ocazia Târgului de Mărțișoare de la Palatul Culturii din Ploiești, meșteri și artizani au venit și și-au expus munca migăloasă, sub formă de bijuterii sau mărțișoare. Toate frumoase, toate deosebite, și absolut toate muncite. Am fost, am văzut, am fotografiat, mi-au plăcut, am vorbit cu unii dintre artizani și chiar am scris un material atunci, pentru că tot ce a fost la acel târg a fost cu mult peste chinezăriile de la alte târguri de sezon.

Între toate cele expuse la acest târg de la Palatul Culturii, mi-au atras atenția brățările din pietre semiprețioase, lucrate manual pe sârmă de cupru, de la Hobby 4 Art. Bine… erau și coliere, și inele, dar mie mi-au plăcut brățările! Am rezistat la momentul târgului însă, pentru că îmi rămăsese gândul la ele, am căutat pe Facebook „Hobby 4 Art”, pagina pe care o reținusem și unde știam că pot găsi brățările pe care le voiam. Și, Doamne, ce frumuseți am găsit acolo! Am stat și le-am studiat zeci de minute în șir.

Într-un final m-am felicitat pentru faptul că îi luasem numărul de telefon al doamnei la târg, așa că am putut să dau de ea. Știam că nu face să vândă, adică nu are un business, ci o face din pasiune. Este prezentă la târguri de sezon și pe unde este invitată, lucrează și expune dar nu și-a făcut o afacere.

cercei hobby 4 art
Fotografie realizată la Târgul de Mărțișoare de la Palatul Culturii Ploiești

Cei prezenți la târgurile de meșteșuguri au dreptul să vândă, fără să aibă afaceri de acest gen, deoarece activitatea lor are caracter ocazional. Știind acest lucru, atunci când am sunat-o să văd ce brățări îi rămăseseră de la târg, nu am fost foarte mirată că nu mai avea prea multe. La cum sunt acele bijuterii, normal că s-au dat repede. Dacă n-am fost mai inspirată…

Fiind însă ploieșteancă, am rugat-o să ne întâlnim și să-mi arate ce mai avea…

De la inelușe lucrate de sârmă subțire de cupru, cu pietre semiprețioase, până la brățări cu împletitură complicată, cu sârmă mai groasă sau mai subțire… recunosc, nici nu știam ce să aleg. Mă gândeam că, oricum, o să le port ocazional deoarece cuprul oxidează.

Nu, sârma asta nu oxidează! Puteți și să faceți baie cu ele. Este cupru tratat, chiar nu oxidează!”, mi-a spus doamna Cornelia, arătându-mi brațele ei pline de astfel de brățări care, evident că fuseseră purtate, pentru că nu mai erau la fel de strălucitoare. Dar nu vedea nicio urmă de negreală sau ceva asemănător oxidării cuprului.

Mi-am ales trei brățări împletite, una albastră, una roșie și una albastră cu roșu la 50 de lei bucata. Este adevărat, unii pot spune că nu sunt ieftine, dar autenticitatea pietrelor, calitatea sârmei de cupru și munca… atât de multă muncă, oare cum poți să faci un preț?

bratari cupru hobby 4 art
Frumoase, nu?

Avea însă și brățări de 30 de lei, din pietre mai micuțe și lucrate pe sârmă mai subțire de cupru. Inelușele erau la 20 de lei. Atât de frumoase toate încât cu greu m-am putut decide la cele trei brățări.

Citește și: Recomand Produsele Tradiționale din Moieciu de Sus: sirop, dulceață și lichior 100% naturale

Doamna Cornelia realizează bijuteriile după o tehnică indiană iar împletitura este minunată, punând pietrele în valoare. În plus, fiecare brățară, fiecare ineluș, fiecare pereche de cercei (pentru că, da, are și cercei minunați) degajă o energie aparte.

Se spune că astfel de bijuterii trebuie să ți le alegi cu ochii închiși, pentru că ele te aleg pe tine, nu tu pe ele. Aș fi vrut să am atâta curaj, dar mă îngrozea gândul că m-ar fi putut alege vreo brățară pe care n-am la ce să o asortez, așa că m-am lăsat păgubașă. Chiar și așa, cu mine alegând brățările și nu lăsându-le pe ele să mă aleagă, sunt mega încântată de bijuteriile mele „energetice” și de ceea ce ele îmi transmit!

Voi păstra numărul doamnei și, cu siguranță, îmi voi mări colecția de brățări și, data viitoare voi fi mai atentă și la cercei, cu siguranță. Chiar bijuteriile de la Hobby 4 Art sunt cu totul altceva și abia aștept să văd ce produse mai pregătește la târgul viitor.

Pagina de Facebook a doamnei Cornelia este Hobby 4 Art, pe Instagram este hobby4art(hexeella) iar adresa de mail este [email protected].

Recomandare făcută de Corina Matei

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă bijuteriile realizate manual de la Hobby 4 Art pentru ca, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare