Andy, pentru faptele sale bune!

În weekend-ul care tocmai a trecut, am avut plăcerea de a participa la nunta unui foarte bun prieten. Deși mirele are adresa de domiciliu în Filipestii de Padure, atât cununia civilă, cât și cea religioasa au avut loc „acasă” la mireasă, în comuna Dărmănești, județul Dâmbovița, însă petrecerea de după s-a ținut in Filipeșii de Pădure.
Vă întrebați probabil ce a fost așa de special la această nuntă?!?

Ei bine…nașii cuplului. nașa Mihaela, o româncă de-a noastră, de fel din Filipeștii de Pădure și nașul, Korb Andreas Nikolai, cetățean german din mama germancă și tata ucrainean, cu domiciliul în Munchen, landul federal Bavaria.

Îmi povestise prietenul meu despre nașul german cu ceva timp în urmă și toate numai de bine, însă am fost sceptic, zicându-mi că dacă e neamț trebuie să fie sobru, serios și că nu poți scoate un zâmbet de la el, însă aveam să mă înșel amarnic.

Andreas sau Andy cum îi spun prietenii, la cei 50 de ani pe care nu-i arată în realitate, este de profesie șofer, este un suporter împătimit al lui Bayern Munchen și un iubitor de bere, dar nu germană, ci bavareză, cum a avut grijă să mă corecteze în discuția noastră.

Cu Andy nu ai cum să nu te înțelegi, vorbește puțină română, puțină engleză, în plus de asta se face plăcut, are carismă, simțul umorului și este foarte modest. Andy și Mihaela s-au cunoscut în 2004 și tot în același an au făcut și cununia civilă în Germania, ca un an mai târziu să facă și cununia religioasă în România, la Câmpina.

Locuiesc în Germania, însă revin în țară, la Filipeștii de Pădure de 3-4 ori pe an sau cînd timpul le permite, acum având un motiv în plus, finii proaspăt cununați.
Andy se implică și în activitatile de voluntariat organizate de Biserica „Buna Vestire”/”Maria Verkündigung” din Munchen, venind în sprijinul comunității românești din Munchen, având un suflet cald îți oferă sprijinul fără să aștepte ceva la schimb.

Pentru această vizită în România, nașii au inchiriat o dubiță cu care au străbătut cei aproape 1500 de km. De când a făcut cunoștință cu țara noastră, Andy a rămas plăcut surprins de frumusețile ei, iar dovadă stau stegulețele prinse de mașină și în bord, alături de steagul Germaniei și cel al landului Bavaria.

Dacă în mod normal la o nuntă mirii sunt cei care întorc privirile, de această dată
au fost nașii, prin ținuta lor. Amândoi au ales să poarte ținute tradiționale bavareze, care au atras privirile nuntașilor, vecinilor, ofițerului de stare civilă și preoților.

Undeva la brâul costumului bavarez Andy a accesorizat drapelul României. Din cap până în picioare timpul parcă a stat în loc pentru noi cei din jur, eram într-o poveste, singura legătura cu prezentul fiind culorile vii ale steagului nostru sau ceasul electronic purtat la mână care trăda trecutul cu prezentul.

Mă bucur că am avut ocazia să cunosc oameni frumoși cu suflet frumos, care ne fac mândri dincolo de granițele țării, iar când se întorc, nici nu-și mai au loc cuvintele. Danke!

Recomandare făcută de cititorul nostru Sorin

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă acest om, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare