Cristi Minculescu, ghid montan, ale cărui drumuri duc doar #SpreVârf

Dacă e rost de recomandări fără „perdea“, atunci nu voi ezita să vorbesc de bine de Cristi Minculescu. Nu, nu celebrul rocker, ci prahoveanul pentru care „scena“ este muntele, iar tonul muzicii îi este dat de sunetul naturii. Orice drumeţie ghidată de Cristi este una în care te simţi în siguranţă, una în care vei descoperi un tip extrem de serios atunci când e vorba de respectat nişte reguli, dar şi o persoană jovială atunci când vine şi momentul relaxării.

Cristi este din Câmpina, are 42 de ani, iar de vreo patru ani a ales să iasă „din rând“. A lăsat vânzările şi-o funcţie de conducere pentru a-şi urma marea pasiune, cea de a fi ghid montan. Încă din vremea copilăriei, când urca muntele împreună cu părinţii lui, prahoveanul a simţit atracţia pentru astfel de drumeţii şi încă de pe-atunci i s-a conturat gândul de a fi cabanier. Cum însă nu este făcut ca să stea într-un loc, ci să „bată“ noi şi noi poteci, în cele din urmă a ales calea ghidajului. A povestit mai multe despre el AICI


Merge pe munte cu o lejeritate de te enervează. Acum e lângă tine, ultimu’ din şir, într-altă secundă îl vezi că aleargă ş-ajunge la cel care e primul. Oboseşti numai privindu-l.
Dar, atunci când îl abordezi, şi îţi exprimi dorinţa de a merge pe anumite trasee, să nu te mire întrebarea despre experienţa montană. Îşi va face o idee şi-ţi va spune „verde-n faţă“ dacă poţi să duci sau nu acea tură. Însă, chiar dacă nu eşti pregătit, îţi va oferi alternativă, fie o drumeţie de antrenament, fie, pentru traseele de iarnă, un atelier de pregătire.


Are o ofertă bogată de pachete turistice, de la cele bine ştiute în Bucegi, până la cele care necesită o anumită pregătire şi experienţă. Cele mai multe dintre ture sunt făcute împreună cu partenerul său, braşoveanul Miţă Matei. Fac o echipă bună, una care s-a completat de minune chiar şi în momentele imprevizibile.
Dar tocmai astfel de situaţii de criză sunt cele care testează abilităţile şi fac diferenţa de ceilalţi membri ai breslei.


Fiecare expediţie este organizată cu grup restrâns de turişti, iar de multe ori locurile sunt ocupate chiar şi cu un an înainte.


Cine vrea să vadă cum e să fentezi crevasele Alpilor, cum poţi „îmblânzi“ duritatea pietrei din Crai, cum e să mergi legat în coardă sau pe colţari sau cum stau treburile cu căderea în piolet, poate să înceapă prin a-şi arunca, în primă fază, un ochi pe pagina de Facebook a lui Cristi Minculescu: https://www.facebook.com/pemuntecucristim
Are şi site, dar nu şi talent de povestitor . Nu poate avea omu’ toate calităţile din lume… Merită, totuşi, să intraţi şi aici: https://sprevarf.ro/
Dacă vă atrage vreo tură şi vreţi detalii sau rezervare, îl puteţi aborda, direct la „per tu“, la numărul de telefon: 0726279537

Recomandat de colegul nostru Ștefan Vlăsceanu.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Cristi Minculescu, ghidul montan și împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare