Magazinul Orient din Ploiești, locul în care poți găsi cadoul perfect

Magazinul Orient Ploiești aniversează 1 an de la deschidere !

Este o după-amiază tipică de vineri, cand toată lumea fie dă zor către casă, fie se grăbește să iasă din casă spre bine-meritatul sfârșit de săptămânâ. Eu fac acum parte din cea de-a doua categorie, deoarece sunt invitat la ziua unui amic și pe lângă faptul că sunt într-o mare întârziere, nu i-am cumpărat niciun cadou. Dar ce spun eu…nu i-am cumpărat? Nici măcar nu am idee ce cadou să-i cumpăr?!

Deși amicului meu îi place să creadă despre el că e un tip pretențios, cu simț estetic și blazon, eu, pentru a-i suștine ego-ul și mulțumindu-l la câte o ocazie mai specială din viața lui, fie cu câte o sticlă de băutură fină, fie cu câte un trabuc premium, simt că de data asta ar trebui să îi ofer ceva deosebit, ceva care să fie unic și care să-l impresioneze în egală măsură. Vreau să spun, orice altceva decât haine, încălțări, parfumuri, acool sau tabac, lucruri pe care de cele mai multe ori, le poți găsi ușor mai oriunde. Acum, pentru că sunt grăbit și cum spuneam mă aflu întâmplător în centrul Ploieștiului îmi zic că n-ar fi rău să-mi încerc norocul in WINMARKT, poate, cine știe…dau de ceva interesant?

Recunosc că împreună cu probabil mulți alți ploieșteni apuc de multe ori, calea mall-urilor de la periferii uitând că și în centru există magazine, restaurante sau alte locuri interesante care ne pot oferi surprize deosebit de plăcute, așa cum mi se va fi întâmplat mie astăzi.

Imediat ce traversez pasarela veche, ieșind din parcarea etajată unde mi-am lăsat mașina, descopăr cel mai interesant, frumos și magic magazin, în opinia mea mea, unic în oraș prin oferta sa și probabil unic în județ.

Magazinul ORIENT Ploiești este unul din acele locuri în care vrei să intri și să zăbovești cu orele, privind obiectele care se află în el și dorindu-ți, printr-o chemare lăuntrică nedefinită să le iei pe toate la tine acasă. Credeți-mă, dacă mi-aș fi dorit vreodată să-mi deschid un magazin, exact așa mi-aș fi dorit să arate.

Toate obiectele din magazin sunt lucrate manual, din elemente naturale, de către meșteșugari tradiționali din Thailanda, India, Pakistan, Indonezia și Bali.

Așadar, aici am descoperit o alta lume, cunoscută mie în mică măsura, poate doar din cărți ori din filme. Când intri în acest magazin, experiența personală devine multisenzorială: mai întâi simțul olfactiv îti este deșteptat brusc de aromele orientale de masala, ambră, santal, patchouli, smirnă etc. emanate de bețisoarele parfumate naturale, rulate manual în îndepărtata Indie.

Apoi vine rândul impactului vizual, al culorilor și nuanțelor cu care lucreaza acești meșteri ai orientului atunci când pictează tablourile lor pe lemn sculptat ori măștile tribale. Vine rândul experientei tactile, pentru că atunci când atingi sculpurile din lemn de suar, albesia ori mango sau obiectele lucrate din praf de piatră, făinâ din os de pește și rașini simți căldura măinilor celui care le-a creat, simți încrâncenarea creativă a celui care s-a aplecat asupra lor, plămădindu-le cu migală.

Cred că doar cine înțelege și apreciază munca poate avea parte de această epifanie caleidoscopică ce se extinde și mai mult atunci cănd decoperă lampadarele și veiozele din Bali, lucrate în lemn de bambus, frunze, mustăți de cocotier ori din “skin paper” un material unic obținut din măcinatura cojii de cocotier, ori pe cele lucrate din rășini sau sidef de scoici.

În final, auzul îți este mângâiat de vibrația gongului ceremonial sau a clopoțeilor și bolurilor tibetane, create dintr-un aliaj special de 7 metale, un secret cunoscut doar de puțini oameni ori rezonanța caldă a obiectelor din lemn care scot sunete liniștitoare și sunt folosite uneori în terapii sau meditații. Și multe, multe alte obiecte și experiențe inedite pe care vă doresc să le descoperiți și voi cu maxima încântare cu care am făcut-o eu.

Dacă până acum mi se păruse dificil să aleg un cadou pentru simplul fapt că nu aveam idee unde să îl caut, iată că misiunea mea a devenit și mai dificilă acum, odată cu descoperirea locului cel mai potrivit de unde să iau acest cadou. Dar acum am așa de multe opțiuni încât mi-e greu să mă decid asupra unui obiect anume. Oricum, toate sunt atât de frumoase încât un lucru este cert; nu pot să plec de aici fără să cumpăr ceva!

Sunt atât de bulversat de descoperirea mea încât mă văd nevoit să cer și sfatul celor doi oameni binevoitori, primitori și zâmbitori (soț și soție) care se ocupă de această frumoasă afacere și care îmi mărturisesc încântați faptul că astăzi, 1 Octombrie, este o zi speciala și pentru ei, ținand cont că anul trecut, în plină pandemie, fix în aceeași zi, deschideau porțile aceastui mic univers, Magazinul Orient. De atunci, mi-au mărturisit ei, nu puțini la numar au fost ploieștenii care le-au trecut pragul și le-au multumit pentru că au adus acest mic colț de Orient în orașul lor.

După ce le ofer celor doi câteva detalii despre destinatarul viitorului cadou, opțiunile devin foarte clare iar recomandările lor se dovedesc a fi excelente, ținând cont de reacția deosebită a amicului meu dar și a celorlalți invitați, la vederea cadoului primit. Rămân cu toții uimiți și sincer încântați cerându-mi să-i îndrum și pe ei către magazin. Nu am ezitat să o fac și după cum se vede nu ezit să o fac nici acum, spunându-vă doar atât:

Dacă doriți să cumpărați cadoul de suflet pentru voi înșiva ori pentru cineva drag sau un obiect handmade autentic, un suvenir, un obiect de tip feng-shui sau unul de artă traditională oriental, lucrat din elemente naturale ori poate o decorațiune pentru interiorul unei locuințe sau a unui foișor, locul ideal de unde vă recomand cu căldură să o faceți este Magazinul Orient Ploiești, în Winmarkt (GALERIILE COMERCIALE), la etaj, lângă pasarela acces parcare. Mergeți și voi acolo, trăiți această experiență minunată, descoperiți magia Orientului la voi acasă și cu certitudine veți reveni. Eu, cu sigurantă o voi mai face!

Magazinul poate fi gasit si pe Google sau Facebook la adresa: Magazinul Orient Ploiești. Observatorul Prahovean îți recomandă să cumperi de la acest magazin și, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Recomadare făcută de Mihai Popescu.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă acest business, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

 

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare