„Dulce şi Sărat” din Ploiești: pentru că mi-a îndulcit carantina

Îi știți pe cei de la Dulce și Sărat? Am tot scris de ei, cel puțin eu, personal, am scris și de bine și de rău (cum mi se pare și normal…).

Au avut perioade excelente la început (acum vreo 4 ani când i-am descoperit) și mai puțin bune (în primăvară-vară, când abia deschiseseră magazinul din Vasile Lupu), cert este că, cel puțin în ce privește cozonacii, pentru noi, de când suntem în Ploiești, a înseamnat doar Dulce și Sărat.

Dar cozonaci când iei? De Crăciun și de Paște, nu? Cam atunci când făcea bunica… Așa și noi. Cozonaci luam de Crăciun și de Paște, când începea să miroasă pe scară a cozonaci calzi…

Eeee, dar când ești în carantină, când Bringo și Tazz îți sunt cei mai buni prieteni și știi că nu ai cum să te duci și să-ți iei tot ce ai pofti să mănânci, așa te apucă o poftă de cozonaci, deși perioada e dubioasă, cam între Crăciun și Paște, așa…

Cam așa m-a apucat și pe mine în carantină. Și mi-am adus aminte că de Crăciun cei de la Dulce și Sărat mi-au adus comanda acasă și am zis că merită să încerc o întrebare.

„Bună ziua. Livrați la domiciliu doar în perioada sărbătorilor?”, am întrebat pe whatsapp…

Deja mă gândeam că întrebarea mea era redundantă și încercam să găsesc pe cineva care ar fi fost disponibil să meargă până în Vasile Lupu și să-mi ia de acolo cozonacii și nucile cu caramel la care visam…

Oricât încercam însă să găsesc pe cineva care să poată merge în timpul programului magazinului, mi-era imposibil.

Toți prietenii lucrau și ar fi fost chiar aiurea să îi rog să se învoiască pentru o poftă de-a mea.

Dar nu a mai fost nevoie să găsesc soluții: „Vă livrăm dacă doriți, pentru că ați mai comandat la noi.”, mi-a venit răspunsul pe whatsapp. Oooo, deci mă scosesem.

Deja carantina începea să aibă un gust mai dulce… Am dat comanda, bineînțeles.

Am așteptat două zile cozonacii și nucile, dar a meritat cu siguranță. Am fost de-a dreptul fericită când am primit telefonul că „în 20 de minute ajung cu comanda”. Și, în 20 de minute, carantina și izolarea noastră a început să aibă un gust foarte… Dulce și Sărat. 😊

În ce mă privește, relația mea cu Dulce și Sărat este ca o dragoste cu năbădăi. Am simțit emoția începutului, fiorii dragostei odată cu primul cozonac gustat de un Crăciun acum vreo 4 ani.

La câteva luni după, de Paște, dragostea a devenit mai statornică odată cu pasca. Și cozonacii la noi în casă nu s-au mai luat decât de la ei.

Acum vreo doi ani, odată cu cozonacul însiropat cu Vinars, a fost ca o confirmare a relației de iubire de lungă durată pe care o dezvoltasem.

Până acum câteva luni când, exact ca o iubită înșelată, am trecut prin coșmar când am nimerit un cozonac tare și un salam de biscuiți nu tocmai proaspăt la magazinul din Vasile Lupu. Și da, am scris, deși m-a durut să fac asta… ( Click aici pentru detalii ).

Știam însă că, dacă vor citi, în mod sigur vor fi mai atenți cu produsele lor, pentru că pe ei chiar îi interesează ca oamenii să fie mulțumiți și să revină. 😊

Ne-am reluat relația armonioasă de Crăciun, când cozonacii și nucile cu caramel comandate au fost așa cum le știam.

Acum însă, acum când chiar aveam nevoie de un strop de Dulce și Sărat în casa noastră închisă, au nimerit cum nu se putea mai bine.

Nu înseamnă însă că am uitat momentul din vară. Exact ca o iubită trădată: iert, dar nu uit! 😊

Acum însă, atât de bine mi-au prins cozonacii aduși la ușă, încât nu pot să nu recomand Dulce și Sărat. Sper din suflet că ceea ce s-a întâmplat în vară a fost doar o scăpare pentru că, de atunci, nici nu a mai fost vreo problemă.

Și, de asemenea, sper că își vor schimba furnizorul de nucă. Este frustrant când sunt atât de buni cozonacii, să mănânci cu teamă că vei rămâne fără vreo plombă din cauza cojilor de nucă.

Pe cei de la Dulce și Sărat îi găsiți cu un magazin în Păulești, au un magazin mic pe Vasile Lupu, în Ploiești, sau pe Facebook: https://www.facebook.com/dulcesisaratofficial/

Recomandare făcută de Corina Matei.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Dulce și Sărat, și împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare