Patiseria Melia din Mangalia pentru kataif ca în copilăria noastră

O locație avem mare grijă să nu ratăm când ajungem la Mangalia. Culinară, evident, la ce altceva m-aș fi putut referi…

În aparență, un mic chioșc, unde descoperi ulterior că în continuarea lui este laboratorul în care se prepară produsele, este amplasat vis a vis de primărie și care te îmbie cu o largă gamă de produse tătărăști, se numește Patiseria Melia.

Cele două mese cu umbrele din fața intrării pot îngreuna ușor reperarea locației, dar o dată descoperită, a rămas favorita noastră și avem grijă să o vizităm constant, o dată la două zile pe durata sejurului. În plus, înaintea întoarcerii acasă, nu uităm să ne aprovizionăm cu bunătățile ce ne vor îndulci primele zile la serviciu…

Șuberec cu carne de vită sau brânză și spanac, kobete, trilogia, kataif, placinta tătărască cu carne …ayran, braga… și alte nenumărate plăcinte cu diferite umpluturi, de mere, dovleac sau varză, plus baclavale și alte destul de multe produse pe care nu reușim să le gustăm din cauza dependenței de cele favorite. Este unul din puținele locuri, de fapt singurul, în care kataiful are gustul din copilarie și arată ca în copilărie, nu așa, ușor chelit, de parcă frișca ar fi ceva rușinos, cum am văzut mai nou pe la tradiționalii producători de baclavale.

Trilogia, cu cele trei umpluturi, de piersici, măr și brânză, este minunată și doar aici preparată! Nu voi desconspira mai mult despre ea, să nu vă stric surpriza în cazul în care v-am stârnit curiozitatea.

Produsele cu umplutură de carne, kobetele, șuberecul și plăcinta, au fost permanent proaspete și nu au provocat niciodată probleme de natură digestivă, în cei trei ani de când frecventăm locația…

Rețeta relaxării maxime, pentru noi, este prima cină pe care o luăm chiar pe malul mării, la apus, cu o sticlă de ayran sau braga într-o mână și o bucată generoasă de plăcintă tătărască caldă, în cealaltă.

Recomandare făcută de Mihaela Aldea.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Patiseria Melia.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare