Ola Kala, o perlă grecească printre savorile turcești din centrul Ploieștiului

”Încă de dinainte să înceapă războiul” tot vreau să vă propun spre analiză o locație specială din Ploiești, și nu reușesc. Din varii motive: n-am avut timp, n-am  avut inspirație, au apărut altele etc.

Astăzi, tocmai pentru că timpurile sunt cum sunt, cred că este momentul potrivit să vă povestesc despre Ola Kala, un street food grecesc ce se încăpățânează să facă disonanță cu șaormeriile din zonă.

După cum se vede și din poze, locația aflată peste drum de Curtea de Apel – ”fostul Tribunal”, cum este mai cunoscută clădirea – nu este una mare, spectaculoasă. O remarci, însă, datorită fațadei albe pe care este pus un riflaj albastru pe care este numele bucătăriei – Ola Kala.

Felul în care arată, vrei nu vrei, te duce cu gândul la Grecia, deci nota 10 cui a avut ideea de a marca în acest fel locul.

Prima dată am intrat absolut întâmplător. Eram cu fi-miu, de 9 ani, care venea de la școală și era rupt de foame. Trebuia să ajungem la un antrenament și căutam ceva de mâncat rapid, pe drum.

Nu vreau să ofensez doner kebaburile și șaormeriile din zonă, dar cine are preadolescent în casă, știe la ce mă refer: ăștia nu mănâncă nimic în afară de paste și cartofi prăjiți. Eram sigur 100% că nu avea sens să mergem către o șaorma sau mai știu eu ce kebap.

Încercând să iuțim pasul ”spre mec”, mă trage de mână: ”ce bine miroasee! Intrăm aici?”. A insistat chiar dacă i-am zis că avem timpul la limită și că nu-l văd cumpărând ceva de acolo. Am intrat și am devenit clienți fideli.

Când l-am întrebat de ce miroase la ei atât de bine, atât de diferit, față de celelalte street-food-uri din zonă, bucătarul mi-a răspuns că ar putea fi de la faptul că încearcă pe cât posibil să folosească doar ingrediente grecești. Pe cale de consecință, pentru a oferi ploieștenilor nostalgici puțină savoare mediteraneeană, folosește pui, porc sau oaie aduse din Grecia. La fel și brânzeturile, măslinele sau celelalte ingrediente. Au și bere Mythos adusă din Grecia, asta pot să confirm, pentru că am citit eticheta. 😊

O fi sa nu așa cu ingredientele, habar nu am. Cert este că preadolescentul de fi-miu a mâncat, în timp, următoarele: gyros – cu porc sau pui, suvlaky, la fel. Pe urmă salate, brânzeturi, măsline și alte alea. De atunci mă tot bate la cap să mergem ”la restaurant” doar la ei. Adică a uitat de ”mec” sau ”kaefsi”, și a savurat tzatziki.

Pe cale de consecință, am cumpărat mai multe feluri din mâncarea pe care o fac și vă pot spune fără să-mi fie teamă că mă, sau vă, păcălesc: merită să cumpărați meniuri grecești de la Ola Kala. Aș putea spune că merită să cumpărați cam orice au în meniu, dar nu cred că am încercat tot. Promit să o fac.

Facebook Ola Kala Greek Food

Recomandare făcută de Mihai Nicolae.

Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Ola Kala, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.

Trimite-ne recomandările tale

Dacă și tu ai pe cineva pe care să îl recomanzi cititorilor noștri, fie că este instalator, electrician, profesor, medic sau vânzător sau firmă de ale cărei produse sau servicii ai fost mulțumit, trimite-ne experiența ta.

Trimite-ne un număr de telefon:
- pe adresa [email protected],
- pe WhatsApp la 0785 075 112,
- pe https://www.facebook.com/RecomandPe
sau completând formularul alăturat.

alte Recomandări

Recomandări populare