Undeva prin luna august a anului trecut primesc un telefon: „Heey, Cori, ce faceți? Noi deschidem pizzerie la Predești! Haideți și voi să vedeți ce rețetă de pizza genială am găsit!”.
M-a lăsat mască. La capătul celălat al telefonului era Dani, vecinul meu bucureștean de 35 de ani. Am crescut cu băiatul ăsta de la 2 ani, de când s-au mutat ai mei în blocul proaspăt construit în sectorul 3 al capitalei. Am jucat „castelul”, „leapșa” și „rațele și vânătorii” în fața blocului, am mers la aceeași școală generală.
Mai târziu, Dani și Geo (vecina de pe scara cealaltă și, totodată soția lui), au descoperit înaintea noastră ce bine este să pleci din București unde vezi cu ochii… dar totuși nu foarte departe pentru că mai ai nevoie să ajungi cât de cât repede la cei rămași în capitală.
Ei au fost mai tupeiști ca noi, ca să zic așa… Deși, ca și noi, și ei au fost născuți și crescuți în București, au avut curajul să se mute direct „la țară”. Noi, mai fricoși, ne-am mutat într-un oraș mai mic, cel puțin așa, pentru început…
Dar și ei, și noi, cu „buletine de PH”, ce contează că unii cu adresă de casă și ceilalți cu adresă de bloc…?
Dar să revenim…
După telefonul de anul trecut, am tot amânat momentul vizitei. În primul rând din cauza pandemiei. Nu aveam nici chef de ieșit, nici de socializat, nici de pizza, nici de nimic.
Apoi, când a mai trecut pandemia, mi-a fost teamă să sun și să întreb dacă mai au pizzeria. Nu de alta, dar ca să deschizi în pandemie o pizzerie și să mai și meargă, în condițiile în care s-au închis în acea perioadă restaurante consacrate, mi se părea cam imposibil.
Apoi, chiar și fără pandemie, ca să deschizi o pizzerie LA ȚARĂ, „in the middle of nimic”, vorba-aia, fără un obiectiv turistic în zonă, fără măcar o mânăstire mai… de Doamne Ajută, ce șanse să aibă? Nule, logic, după toate calculele…
Și uite-așa, cum-necum, din august 2021 și până în mai 2022 nu am ajuns la pizzeria lui Dani și a lui Geo.
Sâmbătă seară, după o zi întreagă de scos ochii în laptop cu treabă multă, am cedat. Am închis brusc laptopul și am decretat: „Ieșim!”. Nu era decât vreo 7 seara…
Neștiind exact unde și în ce formulă urma să ieșim, cu copii sau fără, mi-am luat inima-n dinți, am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Dani: „Bună. Ăăăă, mai aveți pizzeria?”. „Cum adică? Da, bineînțeles! Vreți să veniți azi? Vă așteptăm. Noi suntem aici!”
În aproximativ o oră, de la momentul în care am închis laptopul, intram pe terasa pizzeriei. Cred că am stat acolo mai bine de 5 ore. Aveam ani de povești de recuperat…
Despre pizza și nu numai
Până la urmă, articolul de față nu este doar un simplu articol „Recomand pe…”, deși, într-un final este clar o recomandare. Dar, numai uitându-mă cât am scris la introducere, mi-e clar că e mai mult decât: „Recomand! Mergeți, mâncați, convingeți-vă, plecați!”
La Pizza Pe Bune, mănânci cu adevărat pizza pe bune!!!
„Geo, ce blat e ăsta? E genial!”. „Chiar nu pot să-ți spun! E o rețetă pe care am luat-o de la cineva, am adăugat noi câte ceva, și… a ieșit blatul ăsta.”. Iar ăsta este adevărul. Nu știu cum fac blatul, nu știu ce pun în el, dar este cu adevărat deosebit. Iar cantitatea de ingrediente este (cred) atent calculată, astfel încât pizza este perfect echilibrată.
Ne povesteau că ei nu pot pleca în concediu mai mult de 2-3 zile, atât cât rezistă aluatul preparat. Singura persoană care știe rețeta și face aluatul este Geo. Iar ea nu vrea să împartă cu nimeni secretul. Cel puțin deocamdată… 😊
În cele 5-6 ore, cât am stat acolo, nu au avut cine știe ce clienți la terasă, în schimb livrările au fost non-stop. Când la telefon, când pe aplicație, cert este că nici cei de la bucătărie, nici livratorii, nici mașinuțele, nu au avut timp de stat.
În afară de pizza, mai au în meniu fel de fel. „Toate rețetele sunt făcute și testate de noi. Să mai veniți! O să vedeți că felurile astea de mâncare sunt altfel decât ce găsiți pe la restaurante…”, ne-a spus Dani.
Ca să vă faceți o idee de preț, orice pizza din meniu costă 24 de lei și are un diametru de 30 de cm.
La pizza merge și o narghilea? Claaaar!
Tot stând de vorbă, mi-au picat ochii pe narghilelele expuse în geam. În prima fază am crezut că sunt de decor, nu credeam că sunt funcționale. Până când le-am văzut în meniu. Prețul pentru o „sesiune” de narghilea este de 40 de lei.
La nargilea au arome diferite: pepene, cireșe, mentă sau combinații. Distracția în 2 durează cam 1 oră și ceva – 2 ore.
Personal, recunosc faptul că mi-a fost puțin teamă. Ca proaspăt nefumătoare de jumătate de an, mi-era să nu mă tenteze din nou țigara, dacă încerc narghileaua. M-am liniștit însă rapid. Nu are nicio legătură cu fumatul și nici nu trezește poftele adormite. Cel puțin la mine…
Am ascultat cu plăcerea povestea narghilelelor originale aduse direct din Turcia. Le-am admirat, ne-am bucurat de ele. Din păcate, nu există așa mare cerere pentru acestea. E adevărat, lumea nici nu prea le observă, nu sunt expuse cum trebuie…
Odată cu revenirea la viața de dinaintea pandemiei, urmează o reamenajare a localului, o extindere a terasei, o îmbogățire a meniului.
Sincer, nu credeam că pizzeria aceasta avea cum să supraviețuiască. Nu numai că a supraviețuit, dar la ce am văzut, cel puțin partea de livrări, merge extraordinar de bine. Iar pizza este cu adevărat PE BUNE!
Pentru noi, ploieștenii, poate e ceva mai „peste mână” de ajuns acolo dar, pentru locuitorii din Predești, Tinosu, Tăriceni, Șirna chiar și Brazi, sau pentru cei aflați în tranzit prin zonă, sigur Pizza Pe Bune reprezintă o alegere perfectă pentru un prânz sau o cină.
Ca o mică adăugire, se poate plăti cash sau prin POS. Au chiar plata cu cardul la livrare prin POS mobil, opțiune pe care restaurantele cu ștaif din Ploiești sau marile orașe încă nu o au.
Deci, dacă vreți să încercați o „pizza pe bune”, un meniu grecesc sau arăbesc, sau măcar o pizza desert, o puteți face pe site-ul lor: https://www.pizzapebune.ro/, unde puteți comanda direct prin intermediul aplicației. Sau, dacă vă e mai simplu, la telefon 0720.204.488, sau pe pagina de Facebook, unde găsiți și meniul complet – https://www.facebook.com/pizzapebune.
La cât am scris, este evident că Recomand Pizza Pe Bune! Și nu doar pentru că îi știu pe proprietari de o viață, nu pentru că sunt din Prahova, nu pentru că trebuie, măcar o dată pe lună, să scriu un articol pentru „Recomand pe…” 😉, ci pentru că pizza lor este chiar PE BUNE!
Recomandare făcută de Corina Matei.
Acesta nu este un articol plătit. El reflectă experiența autorului, fără nicio condiționare și face parte din campania noastră de promovare a oamenilor și a afacerilor care sunt un plus pentru comunitate. Observatorul Prahovean îți recomandă Pizza pe bune pentru ca, împreună, să susținem comunitatea de afaceri locală.